Ъпгрейд на съществуващите климатични системи

Блоковете за компресор на повечето климатични системи имат средна продължителност на живота само от 10 до 12 години. Чрез внимателно подходящи процедури за поддръжка след може да се запази на 20 години, но не очаквайте от вида на живота, което получавате с бойлер и пещ.
Експлоатация и поддръжка

С физическо или през нощта, като същевременно запазят затвори плътно в горещите дни на къщата е по-евтина от климатика (виж “Намаляване на нуждата от климатизация,” по-горе) работи. Използването на климатик само когато вентилацията не може да бъде достатъчно. Не е необитаем пространство хладнокръвно, но не прекалено много апарати с централна система или изключени или увеличения натиск система може да повреди компресора. Ако си има извън опция за въздух, да я използват пестеливо. Той е много по-икономично да се рециркулира въздух и да се охлади при външния въздух да се охлади до приятни температури. Винаги дръжте всички затворени врати и прозорци, когато климатик работи. Не, цялата къща фен или прозорец работа, докато се използва климатика.

Вие вероятно ще се чувстват удобно с термостат при температура около 78 F, но вентилатори за увеличаване на зоната си на комфорт. Ще спестите 3-5% на разходите за климатизация за всяка степен усилвате термостата. Можете също така да утеши в по-високите температури се повишат до намаляване на влага; Използвайте баня изпускателната фен, когато се къпете, ви изпъди си навиване през охладител място вечерта или ранните сутрешни часове, а не суха дърва в мазето, и има вентилационна не си сушилня за дрехи вътре. И не забравяйте да настроите температурата отново, когато те оставя (по температура на ) къщата. Вместо да се разчита на вашия и ръчно термостата, инсталиране на програмируем термостат. (Виж раздел програмируем термостат за отопление / поддръжка.)

Климатици и термопомпи цел поддръжка за извършване на максимална ефективност. Почистете въздушния филтър на вътрешния въздух устройства месечно. Те никога не трябва да се допуска мръсна, за да получите достатъчно въздушен поток, за да попречи, тъй като това може да доведе до повреда на устройството. Кондензаторът трябва да се почиства дори от професионалист на всеки две години или годишно в запрашена среда.

Централна климатична устройства следва от професионален веднъж на всеки две до три години инспектирани повече, да бъдат почистени и настроени. Това ще удължи живота на и да намали консумацията на енергия. с вашия сервизен техник за правилното график поддръжка за вашето устройство.

По време на експлоатацията на може неговия кораб пълнене с хладилен агент. Важно е, че тя е заредена правилно. А преди 2006 система, която е 20%, 20%, в по-ниската ефективност и полеви изследвания показват, работа под товар, че по-голямата част от по-старите системи с централна климатизация, са под товар достатъчно, за да се отрази на работата донякъде. Въпреки това, само един претоварен система не намалява ефективността се управлява, тя може да доведе до повреда на устройството и да намали живота на системата. Също така, тъй като хладилен агент за озоновия слой, увреждане на Федералния закон предполага, че хладилен агент и да се рециклира.

Сервизният техник трябва също измерване на дебита на въздуха над закрит бобината. Последните проучвания показват, че недостатъчен въздушен поток е често срещан проблем, и средните количества въздух обикновено се разграждат с течение на времето поради лоша поддръжка. Корекция на сумите на въздуха може да се подобри ефективността от 5-10%.

Дори ако един климатик или термопомпа е инсталирана и поддържана с адекватни на въздушния поток и съответното ниво на , устройството не работи ефективно, ако тръбната система е в лошо състояние. Скоч лента могат да намали с 10-15%. (Виж “промени на отопление сервизен техник” Отопление за повече информация по канал печат.) Мощност на централно звено трябва да бъде изключен, когато свършва; в противен случай нагревателните елементи в единица енергия би могло да консумират всички зимни дълго. Обръщане на прекъсвача, за да го изключите, когато устройството не е разполага с отделен ключ. Завъртете устройството обратно на най-малко един ден преди устройството да се предотврати започването на тип Загуба на компресора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *