Съответно изберете козметика, винаги като се вземат предвид вида на кожата

Изберете фонд за вашия вид и никога не използвайте кремове приятелки, майки или сестри.

Правило 1: Използвайте инструменти за тяхната възрастова група.

Всеки знае, че анти-стареене кремове не се прилагат за млада кожа. Те могат да причинят алергии, направете младата кожа е прекалено мазна, допринесе за акне и др Въпреки това, мнозина смятат, че средствата за млада кожа могат да се използват в по-късна възраст. Въпреки това, той също е погрешно. Някои процеси в млада и зряла кожа е коренно различни: След 30 години започва да намалява синтеза на колаген, и горния защитен слой на епидермиса се сгъсти. Което я прави още по-грубо (и юношески козметика често присъстват танини) е грешен и вредни.

Правило 2: Изберете крем в зависимост от индивидуалната чувствителност на кожата им.

Много хора страдат от алергични реакции към някои компоненти на козметиката (като колаген или пантенол), а някои не носят по-голямата част от козметиката – кожата започва да се изчервявам, се възпаляват, лющене, сърбеж и т.н.

За да се разбере, че трябва да се отдели на понятията от алергии и реакции на свръхчувствителност.

Ако кожата ви веднага след нанасяне на продукта е зачервена, раздразнена, като усетите парене или изтръпване, тогава вие имате непоносимост към този продукт. За разлика от алергии, в този случай е самата кожата реагира вместо на имунната система. Тази реакция показва, че или този крем не се вписва кожата си, или комбинация от крем и тоник или други средства, за да предизвика такава реакция, или можете да го прокара с честа смяна на козметика или се прилага върху кожата твърде обилна или не (за пример за мокра кожа и не изсъхне).

Често, когато използвате този дразнене на наркотици не се случва всеки път, дори. Ако кожата е вече уморен, например, големите промени в температурата или други агресивни лекарства, може да бъде доста силна реакция към този или онзи крем. Но следващия път, при липса на други дразнители, реакции на свръхчувствителност, ще не. Може би трябва да си вземе почивка и средство за използване на малко по-малка сума, и отново внимателно проучване на инструкциите – и кожата ще се оправи.

Ако кожата ви е чувствителна или предразположена към алергии, изберете средства, които са с етикет “за чувствителна кожа” и “хипоалергенни”. Преди да си купите кола, да вземе сондата. Възможно е също така, преди полагането на продукта, за да лицето, да я изпробвате на площ от кожата на лакътя. Ако в рамките на четири часа реакция не изглежда вероятно означава за вас.

За разлика от реакции на непоносимост, не алергична реакция не се появи веднага след прилагането на козметичен продукт, и след няколко часа или дни. В този случай най-добре е да отидете на дерматолог. Той е с помощта на специални тестове показват алерген и предписват лечение.

Правило 3: Избягвайте да използвате прекрасни инструменти, които обещават бързо да реши всички проблеми.

Козметика трябва да стимулират естествените функции на кожата – и това не е незабавен процес. Панацея не съществува в медицината или в козметиката. Изразеният ефект върху кожата с помощта на висока концентрация на активни вещества или използването на части, които не са одобрени от здравните органи, може да доведе до неблагоприятни последици. Избягвайте козметика неизвестно или така наречените “национални” произход неизвестен състав или широк спектър от мерки (например, ако чудотворните помади обещанията към двете овлажняват и подхранват и подмладяване на кожата и в същото време да се отървете от акне).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *